Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

söndag 5 juli 2015

Hundar i Klaus liv

   Måste bara få dela dessa härliga hundbilder som min trogne följare Klaus så vänligt delat med sig av. Först två tikar  en nu levande och en död. Överst ser vi Edith Piaf (underbart namn tycker frankofilen i mig), Klaus mammas hund som ofta bor hos dem. 

Sedan ser ni två bilder av deras kära Lovis två dagar innan hon dog i leukemi. Men hon fick denna fina dag ute i naturen innan hon lämnade familjen i stor sorg och saknad. Bilden är så meditativ och lugn, precis som om Lovis redan var halvvägs till himlen.

Här ytterligare ett vackert exempel på fotokonst. En  bild på Jonathan , Klaus första egna spaniel som levde 1979 till 1991:

 Yngsta hunden är dotterns tollare Amos, fem månader gammal. Ett namn som Barock-Olga särskilt gillar, Amos är  rättvisans profet som gick till rätta med dem som sålde den fattige för att par skor. Är det kanske därför han redan är så väluppfostrad och korrekt i sitt uppträdande. Respect till Klaus dotter!

8 kommentarer:

 1. Åh, vad du är rar. Dock funkar inte bilderna på min mobil..

  SvaraRadera
 2. Samma här ,inga bilder syns.

  SvaraRadera
 3. TRist, får försöka göra om det!

  SvaraRadera
 4. Har nu försökt få in bilderna, tyvärr lite sämre mer pixlig kvalitet men nu syns de iaf hoppas jag.

  SvaraRadera
 5. Härliga vovvar, Edith springer så tungan hänger långt ut och ser glad ut :)

  I Helsingborgs dagblad har vi en avdelning som heter djurbladet som i nätupplagan visar kul/knäppa/söta djurklipp som denna husky valp som tycker värmen blir för mycket och hittar en perfekt kallare plats ;)

  https://www.youtube.com/watch?v=AYJrBDrr2BE

  Ingen kan ha missat hasse Anderssons gamla låt "får man ta hunden med sig till himlen"

  Ska man tro nära döden uppleverare är himlen full av djur av olika slag.

  SvaraRadera
 6. Åh, det måste ha varit en varm dag...Brukar känna med new foundlands under värmeböljor. Det är verkligen gjorda för att slänga sig i blöjorna då.

  Ja, edith är en rolig hund men lite tokig också. Först nu när hon fyllt 7 så har hon blivit mer samlad.

  SvaraRadera
 7. Ja det är skönt att denna sommar knappast går till historien som den varmaste, både djur och människor mår bättre så. Kapten och Elva gräver ner sig under broar och liknande när solen gassar för intensivt. De är för stora för frysen.

  SvaraRadera