Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

måndag 6 juli 2015

Myggsommar

Förra sommaren var torr och varm nu har våren varit sval och blöt så när värmen kom precis på midsommarafton vaknade miljoner mygg och knott till liv. Försent för svalorna som redan flytt fältet utan ungar och flugsnapparna gav upp ännu tidigare. 

Myggfight i sommarkvällen, kusinerna Johannes, Hanna-Félice och Elis på hundpromenad.
De skulle haft tålamod. Myggsommar är det nu. Tidiga morgnar är det lugnt på krypfronten. Eftermiddagar och kvällar är jobbigast, men det finns även mygg på dagen, redan 9.00 vaknar de. 
Svarta djur attackeras hårdast. Smilla och Kapten har därför varsin beckoljeindränkt halsduk på. Hjälper det? Jag vet inte, men det luktar sommar och inte blod i alla fall. Vi hoppas de små surrande vampyrerna förvirras.


Och vi funderar på teodicé-problemet, hur kunde Gud skapa mygg utan att hata alla som har blod i kroppen? En gammal bekant, en mycket fin, kärleksfull och saktmodig kristen, menade att Gud aldrig skapade mygg. Myggen skapades av Mose för att impa på Faraos trollkarlar. Vi håller förstås med och ler åt denna förklaring, men med stängd mun, annars får vi ofrivilliga proteintillskott.

7 kommentarer:

 1. Hu ja mygg o knott är inget vidare , såg att arbetskompisen hade en sådan där flughuva till sin häst men såg lite udda ut den jag såg på bild och tänkte kan hästen verkligen se var den går, såg ut som en stor robin hood huva :P

  Angående teodicé-problemet var det väl aldrig guds avsikt från början att skapa blodsugare, men människan ovilja till sammarbete skapade en värld långt under den nivå som gud avsåg från början, paradiset.

  Evolutions teorin är nära tanken om utveckling , men att den utvecklingen skulle innebära att människan blir en trevlig varelse skulle jag säga är tro inte vetenskapligt belagt om man nu tror på 100 % vetenskap vill säga, mej veterligen kan människan lika gärna skaffa sig giftkörtlar för att få evolutions fördelar.

  Bibeln tar ett större grepp och menar att människan styrs av något och utvecklas i någon riktning bra eller dåligt , vilket gör det möjligt att sträcka sig mot paradiset kanske genom samhälls reformer stöd och hjälp som gör världen till en ljusare trevligare plats för alla. något som helt saknas i evolutions läran men finns i bibeln är ju tanken på att olika världar har olika "nivåer" som på verkar fysiken och livet i den världen, vibrations nivå kan man kalla det.

  Våran värld är ännu inte så långt utvecklad i guds och himelsk likhet vi får därför en värld med mördare,banditer, parasiter, hemska invälssjukdommar osv. en värld som kan te sig delvis satanisk och delvis som himlen

  Medans evolutionen inte ser en värld bortom äta och ätas utan kan lätt förstås som en evig naturlag allt levande är bundet intill evigheten, men inte bibeln som säger att lamm och lejon en dag ska bo ihop. och inget "ont" ska göras på guds berg.

  Ty skapelsen väntar ivrigt på att Guds barn skall uppenbaras. Skapelsen har ju blivit lagd under förgängelsen, inte av egen vilja utan genom honom som lade den därunder. Ändå finns det hopp om att också skapelsen skall befrias från sitt slaveri under förgängelsen och nå fram till Guds barns härliga frihet. Vi vet att hela skapelsen ännu samfällt suckar och våndas.” (Rom 8:19–22)

  Så myggen får snällt hålla till godo med tomat dricka i framtiden ;)

  Kanske det låter "ufo" för vissa men tänk så här att vi människor vill ha våra favorit djur runt oss hundar,katter,hästar,kor, hamstrar osv vi vill inte ha för "skarpa" djur hunden ska inte äta upp katten vi vill ha en snäll hund så vi har domesticerat vargen i tusentals år för att den ska bli en bra vän och passa in i familjen, enligt bibeln finns det även någon som "domesticerar" människor så dom en dag passar in i den galaktiska storfamiljen (typ) och som evighets medborgare på planeten jorden :)

  SvaraRadera
 2. Å, det ska komma en tid då lejonet ligger intill lammet och då mygg och knottsvärmar ska ligga ner invid svarta hästar som vänligt smeker alla små antenner med sina ömsinta hovar. :-)

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Precis så kommer det att bli mina kära vänner. Och jag menar det helt seriöst även om tonen är skämtsam. Allvar och humor hör ihop, så tror jag Gud ville ha det. Någon evolutionsbiolog blir jag aldrig, det finns så mycket mera än det Darwin trodde sig förstå om livet.

  SvaraRadera
 6. Ja, det var verkligen inte menat som annat än en lite humoristisk bild..

  SvaraRadera