Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

tisdag 11 oktober 2016

Flicka

FNs dag för flickors rättigheter till liv, hälsa och utbildning sammanfaller med min äldsta flickas födelsedag. Det passar så bra! Idag har vi på FN-skolan där jag jobbar haft aktiviteter kring Flicka-dagen men först till helgen får vi tid för kalas för H-f. Dock kan jag hylla henne så här denna dubbelt stora dag.

2 kommentarer:

 1. Ja det behövs sannerligen uppmärksammas, på många håll i världen är det ju ingen självklarhet att flickor får utbildning eller har så mycket rättigheter som dina länkar visar. Även här hemma hos oss är det väldigt skevt en intressant video tycker jag är denna kille som förklarar neoliberalismen men också hur samhällspyramiden ser ut. lite kvinnor på toppen som mest hänger på botten med oss män som har så mycket inkomst eller hälsa, invandrare och även folk med udda sexuell läggning som tydligen inte gör sig ibland elit folk.Så man kan förstå att mäster jesus tyckte det var bättre att alla tvätta varandras fötter eller att gåvor från himlen pytsas ut i första hand till fattiga och anspråkslösa :)

  https://www.youtube.com/watch?v=XIUWZnnHz2g

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den som är lägst ner i alla samhällspyramider är ju en man som liknar en kvinna på något sätt. Att kliva ner från manligheten till en kvinnlig position är lika föraktligt som när Gud blev människa, hen straffades också med tortyrdöden på ett kors.

   Tur Gud faktiskt är här och är på de minstas sida, precis som du säger.

   Radera