Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

söndag 16 oktober 2016

Utflykter

Zacharias gillar också hundar till farmors glädje, han skrattar dagens hjärtligaste skratt när Ziggy hälsar på honom och han får klappa Ziggys mjuka päls.
Zacharias fick vara med farmor också.
Signe älskar sin faster och fasters korsträningsmaskin.
Ziggy och valpkusinen från nordligaste norr busade glatt.
Så många utflykter blir det när alla man älskar envisas med att bo på avstånd. Kanske för att vi alla bor i glesbygden och den skulle förstås inte vara gles om vi bodde nära varandra. Många mil i bil blir det men Anki med barn och hund tar nog priset som åkte 6 på morgonen för att vara med på kalaset över 50 mil bort.
Sedan sov Ziggy hela eftermiddagen och natten. Ziggy H-fs födelsedagspresent från familjen-vi alltså.

Zacharias med mamma Christina och farfarsmor Svea.
Respekt till Anki som packade in 3 barn och valp och for över 50 mil till kalaset!

Födelsedagsbarnet med presenter framför sig.
Fyra generationer män i rakt nedstigande led farfarsfar Kalle, farfar Thomas , pappa Fredrik och lille Zacharias.
Så roligt att se alla kära på en och samma gång men lite trött blir man av bilandet även om vi turas om med att köra. Då är det roligt när bilradion funkar lite då och då om man ställer in den på P4, som verkar ha den starkaste signalen, och det är Jerry Williams och Anneli Alhanko som väljer musik. Det ger energi att höra Lucille med Little Richard, riktigt dansant musik och även om bilen inte tillåter några större krumsprång vaknar vi till i höstmörkret.

Jag som aldrig kan bortse från texter och heller aldrig kan stanna kvar i en lättsam partystämning speciellt länge funderar sedan vidare på om det är en rar och fartig kärlekssång eller en galen Trump-liknande stalkerdänga som vägrar inse att Lucille är gift med en annan och verkar ha för avsikt att fortsätta med det. Vad tror ni, mina kloka bloggläsare?4 kommentarer:

 1. Verkar vara en stor och skön släkt :)..det är inte gott för mannen att vara alena sägs det i skriften. och det är det nog inte för någon, jag var och drack söndags kaffe hos min dam som är 58 som har diverse krämpor och är förtids pensionär och har man så mycket att tampas med och inte har det bra ekonomiskt är det lätt att andra saker stöter till som deppression sen menar hon att hon inte vill att andra ser henne gråta och vara nere så hon isolerar sig och har inte sett mycket av henne sista 2 månaderna, men läkaren fråga om hon har släkt och bekanta, man ? och nämde mig och kuren löd (förutom medicin) att inte isolera sig utan bygga rellation istället , bjuda mannen på middag osv och svara att den läkaren tycker jag redan om :)

  Ja trump är sannerligen tossig att gå på olika kvinnor, träffade en direktör en gång som hade samma slags vansinne och mega ego och trodde sig vara så fantastisk att han föreslog en yngre kvinna att inte skriva räkningen till hans firma utan fixa det i "natura" . uppblåst ego så man tror att man "äger" kvinnor skulle jag kalla det ,självklart också när han fick besök av viktiga kunder att tjejerna på kontorer skulle fixa mackor och koka kaffe och servera kunderna, kvinnor är servetriser och pass upp typ.

  Men många i USA hoppas väl att han ska sätta stopp för eliten och wall streets framfart, vanliga arbetare vill ha sina arbeten tillbaka och pensioner som inte går upp i rök, kollat en del på Youtube och människor i usa är medvetna om att politiker lovar massor men att mycket förblir tomma löften , men många som röstar på trump hoppas att åtminstone en del av det han lovar blir sant, Förr fanns det ju något som hette "the american Dream" som innebar att alla kunde jobba sig till ett gott liv, men när dom drömmarna tas ifrån folk ja då skapas ilska och sådana som trump får plötsligt en chans.Men vi får se hur det går,vissa i bekantskapskretsen spekulerar att det kanske blir uppror och inbördeskrig i usa eller om trump vinner att eliten mördar eller avsätter honom ifall dom inte längre får lov att skinna folket.Eller att usa fortsätter att falla isär när det är så stor splitting mellan elit och enkla arbetare men men får se hur det utvecklas.

  https://www.youtube.com/watch?v=2tUIx5DlxaI

  och grattis på H-fs :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är en stor släkt! Thomas och jag har bara ett syskon var men sedan har vi syskon fått många barn var. Här syns inte ens hela släkten på bild, de gömde sig när kameran kom fram=) Vilket bra recept din väninna fick av doktorn! Jo ibland är det inte kemi man behöver utan mänsklig värme som saknas. Tur du finns för henne!

   Om Trump slutar jag aldrig att förundra mig över hur korkade en del människor kan vara. Hur kan man inbilla sig att en som är född miljardär ska företräda vanligt folk gentemot det etablerade elitistiska etablissemang som Trump tillhörde redan som spermie.

   Trump älskar dessutom Putin, hur går det ihop? Mer elit än så blir typ ingen. "Lillefar" efterföljare till envålds-tsarer och Stalin, uppfostrad i KGB.

   USAs presidenter är tämligen maktlösa inom landets gränser, det är i utrikessammanhang presidenten spelar roll och där är den farliga kvinnohatande clownen Trump inget annat än en katastrof. Han har till och med lovat att inte stödja NATO om Estland, Lettland och Litauen anfalls av bästisen Putin.

   http://www.dn.se/nyheter/varlden/trump-kan-rucka-pa-nato-stod-till-baltikum/

   Radera
 2. Jo Trump är en tossing på många sätt , tror inte det blir någon förbättring för vanligt folk med Hillary vid rodret som verkar vara bästis med Wall street och tycker fracking är ok. Har man ett politiskt system där olika rika donatorer och företag betalar valkampanjen kan man inte förvänta sig större förbättringar för vanligt folk som verkar klämmas åt alltmer av dom som sitter på alla dollar. Själv håller jag koll på alla alternativ som typ i detroit. Tycker det finns en del paralleller till Sverige , makthavarna verkar vara alltmer okapabla att klara landets säkerhet, vården osv och man kan ju undra om det slutar som Detroit. Att medborgarna får ta hand om varandra när makten har deklarerat sig själv inkompetent.

  Lars på jobb

  SvaraRadera
 3. P.s professor Guy standing pratar väldigt ingående om en ny framväxande slavklass.

  https://m.youtube.com/watch?v=ctpR2fDzgv4

  Lars

  SvaraRadera