Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

torsdag 15 juni 2017

Anledningar att fira-alla goda ting är tre

Hr. Godsägare Bråddjup begick under gårdagen en så kallad födelsedag medelst kaffe och kaka. Han uppnådde därvid en aktningsvärd ålder med ett synnerligen udda tal, dvs ett ovanligt högt primtal.

I Luleå domkyrka präst- respektive diakonvigdes sex frejdiga ungdomar av biskop Hans Stiglund. Vår första prästvigning var det och det var vännen Johannes Lindsund, på biskopens högra sida, som föranledde resan till somriga Luleå och den vackra högtiden.
Sommarlov för alla barnen och deras trötta mamma. Hundarna har ju alltid lov, men de firar gärna ändå.


3 kommentarer:

 1. Grattis till godsägarens födelsedag och kamraten Johannes Lindsund som blev prästvigd :) i den kyrka där jag arbetar finns en tavla uppsatt med alla som varit präster där sedan 1100-talet. Det är inte många yrken som håller i 1000 år och still going strong , eller man kan spåra föregångarna ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Godsäagren tackar och bockar.

   Vad kul med alla prästerna i en rad från 1100-talet. Jag tänker också att kyrkan är den enda institution som har nästan 2000 år på nacken och ändå i allt väsentligt är sig lik.

   Radera
  2. Helt sant Alma :) när alla namn finns bevarade så kan man se hur kyrkan arbetade i det flydda och inget är väl främmande för nutids kristna, en av dom mer spännande prästerna som arbetat vid kyrkan var Peter Wieselgren.

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Peter_Wieselgren

   När han var präst var det ju ännu kungamakt som gällde och tyvärr betalades bonddrängar med sprit istället för pengar så en sådan drucken hop fattiga hade inte mycket att säga till om i det gamla ståndssamhället. Men Peter ordnade med att fattiga skulle gå i skola och han städa upp dom från sprit beroende...någonstans där börjar ju arbetarrörelsen vakna och så småningom bryter demokratin in.I vår egen nutid i olika fattiga länder jobbar ju kyrkan precis som Wieselgren Med skolor, egenförsörjning bryta ev drog beroende ,prostitution osv. Så det mesta är sig likt :)

   Radera