Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

torsdag 15 juni 2017

Hur går det med ridningen då?

Jo tack. Den viktigaste friskfaktorn i mitt liv är lika livgivande fortfarande. Vilken lycka att jag har djuren i denna stund.

Smilla har lärt sig galoppera riktigt bra i alla lägen och i olika tempon. Sidvärtsrörelserna går bra när hon får spegla Chateaux, hon börjar bli en så trevlig och lugn ridhäst. Hästarna och hundarna är också duktiga på att vila. Antingen är de på eller av. De strävar inte envist med något dödfött projekt när de är utmattade i någon slags iver att rastlös bevisa sitt existensberättigande.
Här är Ziggy och Elva på. Glada och fulla av energi. Förr var jag väldigt lik min Elva jag hoppas på att snart bli lik henne, och mig själv, igen.
Chateaux och Agnes som ridit på samma kurs som Aron och nu hälsar på och rider här ibland så gamla damen får en liten lätt ryttare ibland.


Smilla och Elva galopperar uppför backen. Ännu är inte formen perfekt i galoppen men hon niger igång som hon ska så här ser hon ut just när hon fattar galoppen.
Sommaren kom som den brukar väldigt plötsligt. 20 maj gick det att åka skidor sedan frös vi några veckor och 7 juni blev det jättevarmt, varmast i Sverige, och så har det fortsatt. Vi rider därför tidigt eller sent. Mitt på dagen ligger hästarna och solar. Så härligt att kunna rida igen utan att må illa och tappa balansen stup i ett.

Gyllir är här av. Han är ett gott exempel med sin avslappnade attityd.
Djuren gör mig kort sagt glad. Tack Gud för alla djuren och den lugnande naturen!

8 kommentarer:

 1. Naturen är läkande, talade med en kvinna som brukar jogga i skogen runt kyrkogården som berättade att hon brännt ut sig på det kontor hon jobbade blev hjälpt av En diakon här nere omkring som startat ett projekt,det handlar om växter,växthus där folk från försäkringskassan kommer och "arbetstränar" många som mår bättre tydligen att få vara bland blommor och grönt i stillsamt tempo , man ser sällan en stressad katt dom är mästare på avkoppling :) precis som Gyllir visar så fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt. Min psykolog berättade att det är vetenskapligt bevisat att hästar ger större effekt än SSRI-preparat och det stämmer verkligeni mitt fall.

   Radera
 2. Skönt att saker verkar gå åt rätt håll.

  (Du har mejl.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svarat på mejlet nu. Datorns batteri lade av just när jag kommit upp ur värsta diket.

   Radera
 3. När man kör i väggen är det väldigt svårt att knyta an . Djuren är bra terapeuter i attachment problem. När dom har brutit sig in i depressiv autism kommer resten så småningom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så intressant! Min sondotter , 6 år, är autistisk och älskar djur. Så bra att det dessutom är nyttigt för henne.

   Radera