Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

tisdag 1 september 2015

Sommarsammanfattning i bilder

Igår var det augustis sista dag och den sista sommarmånaden tog slut i solsken och fullmåne. När folk i allmänhet sammanfattar sommaren talas det om regn. Jag talar om trasmattan. Mamma var en väverska och hade en egen vävblogg som ni kan se här. Sommaren var en trasmatta för mig, något riktigt vackert vävt i olika färger och olika grova material.

En riktigt fin och mjuk trasa av färgglad t-shirttrikå var alla ridturer. Smilla har blivit en så duktig ridhäst för svägerskan Bea har återupptagit sin ridkarriär och då har jag en ridkompis vilket ökar Smillas mod och framåtbjudning avsevärt. Att rida ut ensam med en unghäst är en kamp, hon får tuggummi under hovarna och tappar koncentrationen varje gång de hemmavarande hästarna gnäggar till henne. Bra mental träning både för mig och Smilla men vill man jobba med själva ridningen är det bra med en hästkompis som sällskap.

Beatrice och Gyllir tar täten
Regnets blåa trasor har gjort min trädgård vacker men en månad senare än normalt.
En av få bilder från min trädgård som landat i min dator.
Sen men riklig vinbärsskörd
Bjärt färgglada bomullstrasor i glada kontrastfärger var alla barnen denna sommar. Vilken lycka att ha många barn omkring sig som trivs på min gård som för dem är ett sommarparadis.
Många barn blir det!
En gyllene rand i mattan blev eklateringen av Kristinas och Fredriks förlovning. Sedan fick vi in udda och oväntade ränder när kompisar från förr dök upp. En av dem var Johannes som pluggar till präst och gjorde praktik i närheten (med Kiruna-mått mätt). Då fick vi en kväll i Boden när vi skjutsade hem honom. Boden var just då förklädd till stad i sydligare delar av Europa, fast ljusare:

Jag hoppas solen och värmen i den fina sommarkvällen märks på dessa bilder från Boden en kväll i juli, 23 grader varmt och uteserveringar öppna.


De varmaste trasorna av sammet i djupa nyanser av rött och blått vävdes in i mattan av mamma, här flankerad av sin storasyster och svåger. Vår sista sommar tillsammans blev den grundfärg sommarmattan har fått : djupblå sammet med ljusa silverstråk av ren tacksamhet.

5 kommentarer:

 1. Ja denna sommar har givit en vacker väv ehuru med sorgkant

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de där sorgbanden som jag önskar fanns kvar, har varit tydliga inslag och kommer väl att så förbli en lång tid framöver.

   Radera
 2. Härliga sommarbilder, ett helt gäng busungar verkar ni haft i sommar. Ser att dina svarta vinbär blev fina, mina små buskar är ganska hårt drabbade av svartmyror och deras mjölkkor bladlössen som myrorna omsorgsfullt klättrar med och placerar där dom kan suga i sig näring från bladen , så mina bär blir tämligen skrumpna och små men räknar med att problemet fixar sig när buskarna blir större och kraftigare, har lagt märke till att äldre buskar klarar sig bättre löven blir grövre och inte lika mumsiga för lössen.Fin fin trädgård med stenparti runt :) vilka fina mattor mamma tillverka. Helgilla den röda direkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo svarta vinbären blir bättre på äldre buskar så du får se tiden an. Mamma vävde fina mattor, stadiga och med perfekta kanter. Ja många busungar och många kompisar från förr har det blivit i sommar.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera