Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

lördag 8 oktober 2016

Brittsommar


Nu kan man inte säga annat än att vi har brittsommar. Birgittas helgondag var igår och vi har fortfarande blommande ringblommor ute i rabatter och krukor. Idag tog vi en ridtur, Johanna, Elsa och jag i det skönast tänkbara väder. Visst lever en del envisa svidare ännu, men insektsläget är ändå helt annorlunda än under sommaren. Nu njuter vi bokstavligen frukten av sommarens insektsplåga i form av härliga bär och frukter.

4 kommentarer:

 1. Jättefina bilder :) jag plockade in paprika idag blev 2, inte så stora som dom man köper i affären men smakrikare, och torkat timjan och oregano,och druckit en del mynta te, har några chilli som väntar på att bli klara och räcker säkert om man har dom i frysen till vinterns grytor och mat, så en lite balkong odling är inte helt kass. Kul ni har Brittsommar där uppe i norr där snön annars är tidig, vissa mornar har det varit 5-7 grader här i skåne på kyrkogården, ingen stor lust att gå ut från fika rummet..brrrrrr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi har en otroligt fin höst. Fast jag tycker ju 5-7 grader är varmt för årstiden-landet är långt!

   Balkongodling kan räcka mycket långt det med. Det är ju lite av en mini-shamba där man kan odla i flera våningar.

   Radera
 2. Brittsommar? Här är det kallt... brrrr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir nog kallare snart, i fjällen var det lite snö och mycket frost på alla grenar idag, så vackert. Men här var det plus 5 klockan 5 i morse. Helt osannolikt varmt. Första snön som lägger sig brukade förr falla just nu.

   Radera