Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

söndag 28 februari 2021

Fastetider

 Jag längtar efter Herren
mer än väktarna efter morgonen,
än väktarna efter morgonen.
Hoppas på Herren, Israel,
ty hos Herren finns nåd
och makten att befria.        Ps. 130

 

Här i norr matchar kyrkoåret naturens växlingar perfekt. Det går nästan inte att förstå hur kyrkoåret utvecklades i Egypten och och Mindre Asien när jag ser hur perfekt det stämmer med vårt år med sina åtta namngivna årstider. I förfastetider är vädret ofta kallt och klart så mörkrets många timmar ger rikliga möjligheter till Norrskensobservationer som ett förebud om att polarnatten ska vika och världens ska lysa grön i stället för vit ytterligare en gång. Så var det också här en vardagskväll den tredje februari mellan 19:30 -20:30 , exakt 14 dagar före Askonsdagen, sprakade himlen på detta sätt.
Fastan började med det stilla iskalla väder som riktiga högtryck kan ge och trots detta föll det ganska stora mängder snö, lätt luftig, som ett duntäcke. Aldrig har vår gård varit så vacker som denna vinter. Oc när man betraktar den från fönstren inifrån huset pryds vyn av frostiga spetsmönster:


Helt tyst är det inte och mycket av det beror på de fåglar som påminner om att livet vann: dess namn är Jesus!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar