Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

torsdag 17 september 2015

Hjärtlöst

Parsmo behövs om sanningen ska fram.

5 kommentarer:

  1. Jo så är det ju :) pejlar man lite i folksjälen tror jag mycket av oron har att göra med att ha ett arbete och få lov att behålla det, sjukvården,skolan osv som när man läser tidningarna tycks vara i kris.

    Men man ser en sådan enkel sak som invandraren Laleh vars sånger rör om i grytan och ger nytt liv. risken vore att om allt skulle vara "svenskt" att det blir stagnation och till sist dödläge....where there is no vision the people perish...typ.

    Vision som våra makthavare också skulle behöva, man hör exempel av arbetskompisen susann att findus byggt ett jätte fryslager en bit från hennes hem som sköts 100 % av robotar, när då politikerna talar om:...vi måste rädda välfärden och arbetena krävs det lite nya och djärva tankar tror jag .

    Men som sagt vi har gått om plats i Sverige och fattiga är vi inte, så vi ska ju inte tappa bort hjärtat som parsmo tecknar , tycker harrisson också kom med en del intressanta fakta att invandringen nådde en topp på 90-talet (balkan kriget) sedan skönk det drastiskt nu är det höjdpunkt igen på grund av IS. så "översämmning" lär det inte bli i Sverige som SD brukar skrämmas med. Många människor vill ju ofta vara i sina hemländer om det bara finns rimlig fred och frihet , vet jag pratade en del med irakiska arbetskompisar när jag städade som så klart ville flytta hem om det skulle bli stabilt där hemma.

    Lars

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är rent löjligt att jämföra rännilen av människor på flykt till Europa med den som sker i Darfur, Syrien eller till grannländer som Pakistan, Kenya eller Libanon. Sverige är utomordentligt rymligt så många småbyar som dör ut varje vecka och vi säger nej till driftiga människor som kommer från jordbrukets födelseområde på jorden.

      Nu är det ju så att vi kristna själva är främlingar i världen och borde inte bry oss ett dugg om lönsamhet, vi ska ge för intet, inte för att få tillbaka Men det är ju som du säger: Harrisson vet förstås vad han talar om och han har rätt i att invandring varit bra för länder som blir invandrade till. Utvandring är inte bra om det inte samtidigt sker en invandring. Skulle de konservativa i SD se längre än näsan räcker skulle de titta på 1600-talets merkantilism. Då ville länder bli folkrika och de som blev det blev vinnare i slutändan.

      Annan fakta som inte biter på de hjärtlösa är att brottsligheten har gått ner i Sverige-inte upp. Våldsbrott var inte mindre vanliga när Sverige var ett utvandringsland, dödligt våld var tom vanligare i statistiken trots att man inte såg våldsbrott mot kvinnor och barn som brott (utom vid dödlig utgång)fram till 1900-talet.

      Ur en avhandling om brott och hur straff påverkar brottslighet: "Mord och dråp I ett internationellt historiskt jämförande perspektiv ligger mord och dråp i Sverige – tillsammans med andra länder i Nordvästeuropa – i
      dag på en mycket låg nivå. Betraktar man hela den långa perioden från 1750 till 2009 är det mest iögonfallande, att mord och dråp – relaterat till folkmängden – inte har ökat under de gångna 250 åren.
      Över lag råder en tydlig historisk samvariation mellan alkoholkonsumtionens och mord- och dråpbrottslighetens förändringar. "

      Invandring påverkar inte, men alkoholkonsumtionen gör det. Narkotika förändrar inte detta, förvånande nog, det är samma personer som förr bara drack alkohol som fastnar i narkotikamissbruk ser det ut i statistiken iaf.

      Om SD vill bekämpa brottslighet och är det konservativa parti de säger skulle de alltså införa motboken igen-den gav tydligt utslag i antalet våldsbrott - och de skulle välkomna muslimer eftersom de inte brukar alkohol.

      Radera
    2. Jo som Libanon som har 4 milj invånare och tagit imot 1,2 miljoner invandrare, sen gnälls det här i Sverige när vi talar om tusental ;)

      Tror att många invandrare blivit duktiga Per-Albin torpare. det sades ju förr att många barn är en välsignelse och det är ju inte konstigt alltid är det någon då som har pengar, någon bra idee eller kan hjälpa när mor och far blivit gamla, inte så annorlunda på landsnivå igentligen människor är gåvor, inte förbannelser .

      Radera
  2. p.s stort tack förrsten för tipset till den länk jonas la ut på stefan Swärds blogg.

    http://www.signum.se/archive/read.php?id=4181

    sparade den i favoriter och där finns mycket att läsa och begrunda :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, där fanns mycket klokt. Intressant med en teologo som forskar just i ämnet migration, Bibeln har enomrt mycket texter om migration. Den börjar ju med utvandring från Eden och fortsätter med nomadiserade patriarker fram till den ständigt vandrande Jesus och kristendomen som spred sig genom migration. tills himlen kommer till jorden och människor av alla folk och stammar lovsjunger kring Lammets tron.

      Radera