Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

onsdag 20 april 2016

Lyssningstips

Läsvärd författare nu också hörvärd.
Måste bara tipsa om vännen Åsas Tankar för dagen tisdagar p1. Hon är inte bara vacker och en duglig författare hon är också klok intill vishetens rand och förstår sig verkligen på hjärtats angelägenheter, dessutom har hon en varm härlig humor. OCH jag hade tyckt detta också om hon inte var min kära vän sedan ungdomen. Lyssna och döm själva.

5 kommentarer:

 1. Ja en riktig snyggis :P..ja man känner igen sig i vad hon berätta innan man flyttade hemifrån var man ganska trött på föräldrar och deras ev omsorg. när man bott själv några år upptäckte man att mamma var bra att ha, blev det ebb i kassan fick man åka och äta hos mamma och i min första lägenhet fanns inte dusch, eller om det var byxor som skulle läggas upp ellar lagas var mamma toppen :)..bondmoran mormor var mer finurlig om man var glad och trevlig och kom och ville prata och hälsa på brukade mormor le lite och säga:- jaha vad vill du ha då ?... totalt avslöjad :/

  Stämmer nog ganska bra vad hon säger om maringa frön som inte smakar karamell, men är livets träd, läste Maria Kuchen idag om hennes far född i slutet på 20-talet:

  http://www.dagen.se/kronikor/d%C3%A4rf%C3%B6r-byter-jag-bank-nu-1.714533

  och dom gamla och strävsamma deras livssyn var betydligt mer knäckebröds aktigt men ack så mer nyttigt för hela samhället än bankirernas "snabba klipp" mentalitet. ja det går ju inte att leva på fast food utan att bli sjuk, på sikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och vi föräldrar delar så gärna med oss av våra omsorger även om barnen ofta känner sig kvävda av dem.

   Radera
 2. Det är alltså inte bara grabbar som revolterar mot farsan utan dötrarna gör det samma mot morsan.
  Syftet är väl det samma. Bli sig själv utan att bära tacksamhetens börda.Det kommer , om det kommer, tacksamheten, senare när man kan fråga gamla föräldrar att vara barnvakt för att få lite andrum, då märker man senast att det var ingen större fel på dom ,lite gammalmodiga bara.
  Tur att ungen älskar dom . I bland verkar det som så att det finns ett hemligt packt mellan den första och tredje generationen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Revoltera och revoltera, är det inte lite så att vi vill "kunna själva" tills vi inser att vi behöver det där vuxenstödet till ohc emd när man själv är vuxen, eller kanske just då. Livet är ju betydligt mer komplicerat som vuxen än när man var barn och glatt kunde skylla på föräldrarna för de hade ju ansvaret.

   Radera
 3. Dessutom finns det fler kloka tankar av Åsa,lyssna ävern på veckorna innan också.

  SvaraRadera