Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

fredag 6 maj 2016

Ormsafari

1 maj anordnade naturskyddsföreningen  ormsafari. En härlig promenad i bästa tänkbara vårväder till en plats där ormar gärna lägger sig och solar på stenblock och hittar sig en lämplig partner inledde safarin. Och ganska genast fick alla se denna skönhet en 60 cm, drygt, lång hona:

Nya bekantskaper gjorde vi och Aron busade runt med sin skolkompis Vashek.  Jag lärde känna hans kusin från Wien, Paulinka.

Vasheks äldre bröder är mina elever, de var också på safarin. Här poserar de med kusin Paulinka, bredvid störstbror Fanda med mellanbror Chemek vid sin sida.


2 kommentarer:

 1. Vilken skönhet som solar i gräset =) tycker att ormar är svåra att få syn på men jag hade tur jag med förra året och lyckades plåta en baddare till snok.

  http://i1180.photobucket.com/albums/x409/larsnilsson1/IMG_0812.jpg

  http://i1180.photobucket.com/albums/x409/larsnilsson1/IMG_0813.jpg

  Jag var och tittade på en fornminnes plats så kallade sliprännor,sandsten som tittat fram ur jorden.snoken trivdes väl där vid sandstens hällen =)

  http://i1180.photobucket.com/albums/x409/larsnilsson1/IMG_0814.jpg

  och dom har tolkats som "kultplats" av vissa arkeologer och numera lutar det åt slipning av sten/flint redskap på tiden hedenhös .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken stilig snok den måste precis ha ömsat skinna med så klara färger. Sådana får vi aldrig se här, de tål inte kylan. I Kiruna kommun har vi inte ens huggorm.

   Ja förr var arkeologerna besatta av "kulter" under stenåldern. Det är mer nyanserat numera.

   Radera