Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

torsdag 29 september 2016

Sorgesånger

Nu orkar jag inte skriva eller ens skrika, bara gråta. Aleppo pulvriseras , skräck på alla sidor. Och det enda som passar sig är sorgesånger:


4 kommentarer:

 1. Jag Hade ett fadderbarn i många år i Aleppo det är sos barnbyar som tar hand om föräldralösa barn som har en "barnby" där, ja vi var nog många som var med och stöttade och gladde oss när vi fick brev hem att man byggt en ny skola till barnen, eller att fler barn togs imot eller sådana som själva varit barn i byn fick anställning som "mammor" och "pappor" åt nya småttingar som behövde hjälp, men man kan undra hur mycket som blir kvar, kanske är allt sönerbombat redan.

  http://www.sos-barnbyar.se/sos-nytt/varlden/sos-barnbyar-evakuerar-barn-fran-aleppo/

  Ja krig är sannerligen destruktivt och sällan kommer en olycka ensam. När infrastrukturer bombas sönder dricksvattnet förorenas då grasserar sjukdommar, umbulans,brandbilar kommer inte fram bristfällig sjukvård, mat produktionen avstannar osv osv.

  Såg en kort snutt om dom "vita hjälmarna" i syrien som helt klart är hjältar .

  https://www.youtube.com/watch?v=3wj4ncIEDxw

  Men en dag har alla Generaler och krigshetsare gjort sitt, och Jesus ger löftet att dom ödmjuka kommer att få ärva jorden.Vid FN högkvarteret i new york går det att läsa ett Jesaja citat jesaja 2:4:

  Han skall döma mellan folken, skipa rätt bland alla folkslag. De skall smida om sina svärd till plogbillar och sina spjut till vingårdsknivar.

  lite mer i helhet så säger Jesaja följande :

  Den dag skall komma
  då berget med Herrens tempel
  står där orubbligt fast,
  högst av bergen, överst bland höjderna.
  Alla folk skall strömma dit,
  folkslag i mängd skall komma,
  och de skall säga:
  »Låt oss gå upp till Herrens berg,
  till Jakobs Guds tempel.
  Han skall lära oss sina vägar,
  hans stigar vill vi följa.«
  Ty från Sion skall lag förkunnas,
  från Jerusalem Herrens ord.
  Han skall döma mellan folken,
  skipa rätt bland alla folkslag.
  De skall smida om sina svärd till plogbillar
  och sina spjut till vingårdsknivar.
  Folken skall inte lyfta svärd mot varandra
  och aldrig mer övas för krig.
  Kom, alla av Jakobs ätt,
  låt oss vandra i Herrens ljus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dessa trösteord. Så förfärligt med barnhemmet du stöder. De vita hjälmarna är sannerligen hjältar, själv känner jag mig ganska maktlös och ledsen just nu. Men dina ord och Jesajas styrker mig.

   Radera
 2. :) Lite medicin för maktlöshet och ledsamhet Alma vill jag ge dig, medeltida styrka och kraft.

  https://www.youtube.com/watch?v=KrxJPiLtFgk

  adorandum christum..regem eternum = tillbe Kristus..regerar för evigt.

  Adore som ju på modern engelska betyder beundran tillbe älska,tycka mycket om.

  Värre är det för Bashar al-Assad och hans "evighets faktor" Alma, som är som en ångvält över sitt eget folk, kanske får han att brådstörtat slut som Muammar al-Gaddafi funderar jag. Fruktansvärt för folket, men något gott man kan säga är att länder som är demokratier har stadigt ökat över tid. och när Assad gjort sitt så blir det upp till folket och sådana som vi Alma att skänka en get och mycket mer för att bygga upp landet igen. Martin Luther King sa att ett land som satsar mer på mitilär och vapen än kultur,sjukhus,skolor står inför sin andliga död. och så är det ju, vad som bygger upp ett land och får saker att gå framåt är en hyfsad regering,kultur,vetenskap,utbildning,sjukvård. Gubar som Assad klarar sig världen bättre utan.Väldigt mycket lidande för oskyldiga dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja låt oss tillbe lejonet av Juda i stället för lejonet Bashar. Det är världens enda räddning!

   Men det kaos som kom efter Khadaffi, Saddam Hussein och antagligen efter Bashar "Lejonet", är ett lidande utan gräns för så många. Demokratierna blir fler och demokratier startar inte krig, men just nu verkar dotter Syriens öde värre än döden.

   Jo bygger vi sjukvård för alla. även döende och funkisar, skolor för alla och mötesplatser för alla finns varken tid, behov eller pengar till krig. Visst kommer det alltid att finnas våldsverkare men vi längtar nu främst efter fred och lugn i våra liv och de få som ändå vill bråka får inte majoriteten med sig som vi ser av Sveriges historia sedan 1814.

   Radera