Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

söndag 7 mars 2021

Tredje söndagen i fastan

Smilla och Lady lördag morgon 6 mars, slutet på tredje fasteveckan.   

 

Varje lördag köper vi hem en bukett tulpaner som överlevnadskit, för denna vinter har varit tung: snö i mängder och halvdistans* i skolan tar energi. Denna söndags tema är Kampen mot ondskan och GT- texten handlar om David och Goliat men det är nog episteltexten från Efesierbrevet "Lev som ljusets barn — ljuset bär frukt överallt där det finns godhet, rättfärdighet och sanning —" och Psaltartexten : "De som fruktar Herren blir hans förtrogna," som talar till mig just nu.

För mig är de där spektakulära striderna i dagens GT-text och evangeliet denna fastetid fjärran, tack och lov, det handlar just nu om uthållighet.  För att ta en bild som svenskar och norrmän förstår så här års: det handlar mer om Nordenskiöldsloppet  än sprint. Då blir också vätskekontrollerna viktiga: exempelvis en föreläsning av Magnus Malm på internet , den vänliga själ som håller Bengt Pleijels blogg vid liv och utedagar med djuren, varje dag. Och tulpaner, detta överflöd av skönhet utan minsta annan funktion än just skönhet.
 *jag åker dock till jobbet i stort sett varje dag för alla dagar kommer några elever att vara på plats i skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar