Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

söndag 22 november 2015

Leta reda på den rätta stigen

Johannes evangelium 14: 4-7 Och vägen dit jag går, den känner ni.” Tomas sade: ”Herre, vi vet inte vart du går. Hur kan vi då känna vägen?” Jesus svarade: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. Om ni har lärt känna mig skall ni också lära känna min fader. Ni känner honom redan nu och ni har sett honom.”




På äventyr i den tidiga vinterns tysta skog fann vi oss vilsna, sonen Aron och jag. Vi tog nämligen inte den utmärkta stigen utan gick självsäkert fram på den tydligaste och bredaste stigen. den ledde dock inte till vårt mål. Då var det bara att gå tillbaka i våra spår och leta reda på den rätta stigen, utmärkt med rött som inte var så lätt att se i den tidiga novemberskymningen. Då hittade vi rätt och kände genast igen målet fast vi aldrig sett det förut.

 

12 kommentarer:

  1. jo man behöver bara se sig runt eller läsa tidningen, så finner man allt från narkotika,brottslighet,hoplöshet,mörker,arbetslöshet,sjukdom deppresioner,självmord. Den breda vägen som inte leder någon vart , människor som många gånger inte ser någon större mening här och nu än att ha kul, så länge det varar om det varar ty inte mycket är givet idag knappast ens att arbeta på posten som förr innebar livstids anställning och man kan ju undra hur länge till det finns pensioner innan någon girigburk har förstört dom. Då har man mer hopp och styrka när tiderna blir hårda att man tillhör den grupp som gud drar i öronsnibben mot ljuset och riket (Joh. 6:44) som tror på församling av människor.för vad kan den ensamme karriärs människan göra när "förmågan" inte räcker längre , när smartness inte är bra nog .

    twinkle twinkle Little star från spelet "dead space":

    https://www.youtube.com/watch?v=bpYz4EQVo1w

    sensmoral, vilsen i mörkret och på väg att frysa ihjäl det behöver man inte , det finns en gud gott folk även om sekulär svensken gör sitt bästa att fötränga honom.

    Snöiga fina vinterbilder =) vi har samma här i skåne, kom massor nu i helgen.

    SvaraRadera
  2. Kul att ni har snö i Skåne, allt blir ljusare då. Hörde ni har 13 minusgrader också just idag, men hörde också att nya grå lågtryck närmar sig, suck!

    Visst har du så rätt varken smartness eller vår egen styrka hjälper i längden, vi har varandra och det är vad vi har. Tur Gud drar oss i örsnibben ibland när vi går fel. Jag har aldrig spelat spelet men du vet säkert hur det går och du har säkert helt rätt om sensmoralen för mig som aldrig spelat den kom jag att tänka på Betlehems stjärna som leder oss hem.

    SvaraRadera
  3. Det var -10, 5 i morse när vi kom till arbetet, för Helsingborg var det rekord för årstiden sa dom på radion, kallt. Brrrrrr. Vi ska testa och skotta snö nu efter frukost men finns is underst så vi får se om/hur det går =) ska bli mildväder mitt i veckan sa dom, men kommer säkert mer kallt som du säger, och vi som inte ens hann stänga av vatten och tömma minneslund på vatten innan vintern sa ifrån bestämt =)
    Lars

    SvaraRadera
  4. Måtte Gud dra hela mänskligheten i dess kollektiva örsnibb.
    Klaus

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som den gamla medeltida sången "salva nos" säger

      "o light to the blind
      leader to the ignorant"


      https://www.youtube.com/watch?v=vsbcanCRvqs

      Visserligen om mor Maria i sången, men mycket mer då om sonen som söker sina förlorade får menar jag =)

      Radera
    2. Tack, en perfekt ljudillustration till vårt äventyr.

      Radera
    3. Tack Alma, var på föreläsningar i eftermiddags med kyrkan som var obligatorisk för all personal i en kyrka som heter St:Anna tänkte visa några bilder =)

      Modern ny kyrka med läktare där jag satt:

      http://i1180.photobucket.com/albums/x409/larsnilsson1/IMG_03711.jpg

      Mor maria och elisabeth kanske

      http://i1180.photobucket.com/albums/x409/larsnilsson1/IMG_03741.jpg

      Jesus som ser ut som han bygger med ena handen och matar fåren med andra.

      http://i1180.photobucket.com/albums/x409/larsnilsson1/IMG_03751.jpg

      En bild som länge låg på väggen var Martin Luther som IT eller radio munk =)

      http://i1180.photobucket.com/albums/x409/larsnilsson1/martin%20luther_1.jpg

      Förbryllade mig lite först men visade sig sen att huvudtalaren jocke var gamal rollspels och tv spels nörd, som sett många paraleller mellan online spel där nation inte är avgörande utan man löser uppdrag ihop för att nå ökad nivå,kunskap,bonus prylar osv. och Jocke hade funnit att kyrkan väldigt stark påminner och fann sig därför tillrätta i kyrkans miljö. Naturligtvis vurmade han väldigt stark för internet som demokrati verktyg att människor kan enas , (där vissa nationella ledare vill splittra) man kan hjälpas åt med många saker och han pushade prästerna som var närvarande att våga vara kyrka på nätet , vara synliga osv. och då tänkte jag stark på barockbloggen som ju redan ligger i framkant där, när jocke talade =)

      Radera
    4. p.s ett väldigt intressant stapel diagram som visades är att kyrkans vinner anseende och populäritet för vart år som går när man frågat vanligt folk. kyrkoherden i St:Anna hade klart för sig att kyrkan måste satsa stort på diakoni och hjälp till fattiga framöver och talade också om att "välfärdsstaten" retirerar och "dumpar" dom fattiga på kyrkan, så får det inte gå till menade kyrkoherden utan det måste till samtal med politikerna. Jag personligen har mina misstankar att kyrkan i framtiden (liksom förr) blir dom som får dra lasset när det gäller "fattigvården" . Människor får hjälpa varandra helt enkelt när dom styrande backar.

      Radera
    5. Vad du är snäll, Lars! Du ligger dock i datorspelsframkanten, där är jag blott en novis som villigt lyssnar till dig men själv inte kan bidra med något alls utom min ilska över den antifeminstiska tolkningen av Dantes Komedi!

      Radera
    6. Kykroherden har naturligtvis rätt. En av många goda inv'ndningar mot skatteavdrag för gåvor är ju att vi undandrar samhället pengar och låter frivilliga ta över samhällsansvar. Detta är ett steg tillbaka för kristenheten, vi ska naturligtvis hjälpa men här i Sverige har vi fått ett välfärdssamhälle som inte är beroende av folks frivilliga insatser, helt i kristlig anda, det ska vi inte slänga bort. Kyrkan måste kunna lägga sina insatser i länder där välfärdssamhället inte klarar uppgiften att ta hand om de nödlidande.

      Radera
    7. Ja, Klaus, det får väl vara en morgonbön så god som någon!

      Radera
  5. Tack för fina bilder, en häftig kyrka!

    SvaraRadera