Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

onsdag 4 november 2015

Skratta eller gråta? Idag väljer jag skratta

Rasismen och främlingsfientligheten gör sig bred och synlig på allas bekostnad. Dagligen får jag fundera på om jag ska skratta eller gråta åt eländet. När jag läste denna nyhetsnotis i Swensk Kyrkobulletin, den kvicka och skarpa kyrksystern till Grönköpings Weckoblad, valde jag att skratta:
https://kyrkbullen.wordpress.com/2015/11/04/pisk-jesus-hade-fel/https://kyrkbullen.wordpress.com/2015/11/04/pisk-jesus-hade-fel/

Läs och gör du sammalunda!

12 kommentarer:

 1. hehe =) ja man läser ju mycket på nätet, invandrarna bara luras har hemliga bankkonton hemma i syrien , är hit skickade av maffian osv, ja ungefär som dom fattiga här i Sverige under 1800-talet många människor förhärdade sig och menade att dom bara var lata,hade dålig själv hållning osv. Många i min omgivning har slutat ge till tiggare som sitter utan för matbutiker men jag ger fortfarande för vem sitter och tigger för att det är så himla kul ,tittar man ner i muggen ser man några tior små mynt och en selma, några gånger har jag också sett en viss rädsla hos tiggarna, dom undrar nog om man ska spotta på dom eller sparka, ja dom blir ju utsatta för en del sådant och då förstår man att ingen vill väl sitta där för att det är kul eller man tjänar massor =)

  Svårt att bedöma om invandringen allt vad media skriver, även löven har ju dragit åt sig öronen nu att det måste finnas gräns. Världen idag,föreslår att människor visst kan komma hit i miljoner men kan då inte förvänta sig "välfärds paket" för alla.

  http://blogg.varldenidag.se/opinionsbloggen/migrationsstrommar-nybyggaranda-och-kristina-fran-duvemala/

  Men missminner jag mig inte,när jag själv hade försörjningstöd under den ekonomiska krisen så hade "världen idag" väldigt djup blå tankar typ ge dom fattiga smisk som en lösning på problemen, så dom är väl inte mycket till kompass i detta ;)

  Man får se vad politikerna fattar för beslut, Men jag tänker fortsätta ge och hjälpa dom som söker sig till vårt land .

  SvaraRadera
 2. Ja, i början av förra seklet drabbade svält och nöd Lappland och då hördes samma visor från de besuttna. Roligast var "varför bor de där då?" ja, varför föds en del i Sverige och andra väljer dumt nog Syrien, just när det drabbas av inbördeskrig och galna Daesh-invasioner?

  Du har rätt om Världen idag, men Stefan Swärd hyfsar ibland debatten om flyktingar där, modigt gjort, tycker jag.

  Fast jag håller nog med om att man inte behöver "vårda ihjäl" människor på flykt, vår Per Albin-torp idé skulle definitivt hålla om någon skulle våga försöka. I Riksgränsen har en man som är engelsklärare själv startat undervisning för de övriga asylsökande på förläggningen, bara ett av många exempel på att människor på flykt inte är hjälplösa offer med skyhöga krav på välfärd.

  SvaraRadera
 3. Tror du har helt rätt Alma =) sen ligger det ju en styrka i att ju fler vi blir ju mer talanger ,kloka huvuden och skattebas blir det. Såg en film snutt igår om skåne där man spekulerade vad det skulle innebära för svensk fotboll om skåne fortfarande tillhört Danmark, ja Zlatan Ibrahimović hade försvunnit och många andra med honom, svensk fotboll hade blivit mer medioker. Det stora landet i väst med 320 miljoner invånare (flertalet med invandrar bakgrund) som landat på månen är så klart inte slump eller tur =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja USA är ett starkt argument mot SD-retoriken liksom alla invandrade genier i Sverige, både med boll och annat.

   Tänker nu mest på Ilon Wikland faktiskt, lyssna gärna på detta korta program: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/614108?programid=1165

   Radera
  2. Tänkvärt! Å andra sidan är väl - apropå USA och dess historia - det minst dåliga SD-argument jag hört det som står på den klassiska bildekalen: "Indianerna stoppade inte invandringen. Nu lever dom i reservat."

   Radera
  3. Jo det är sant Andreas, minns att det var en slogan man förr hade i bakrutan på bilar, Men sen handlade ju västs intåg i indianland om rätt aggressiv politik och man övertog indianernas land med makt och även lögner om det behövdes, indianer som fick löften om egna reservat, blev utsparkade när man senare fann värdefulla minraler eller olja på indian mark.
   Men det finns ju politiker som i nutid bett om ursäkt till dom infödda (även i australin) har jag läst , socialdarwenismen och rasbiologi var ju på tapeten . såg en skoj bild för ett tag sedan :

   https://www.facebook.com/RussellSimmons/photos/a.438105913758.235382.12935858758/10153231569998759/?type=3

   Man kan ju tycka i efterhand att indianerna borde respekterats bättre som inte ansåg att träden,bergen, luften. kunde ägas utan tillhörde alla människor, men västeländskt sätt att äger man mark är den min och talesättet "might is right" fick tyvärr styra.

   Men har läst om politiker i usa som är oroliga att landet håller på att falla i sär, kristendom inte längre den centrala uppförande koden att leva efter, och hur länge kan ett land bestå där alla har sina privata sanningar och moral att leva efter.

   Så vem vet Kanske indianerna får sista skrattet om National staten fallerar återstår ju då kanske fristånde kommuniteter som lever efter dom regler man anser vara gångbara och rätt, finns ju redan många sådana som är självstyrande/självförsörjande.

   Radera
  4. Nu är det ju så att aggressiv invasion och kolonialism är något helt annat än invandringen idag. USA är ett exmepl på allt det värsta och bästa i historien. Det sämsta är helt klart kolonialismen och det står väl utom allt tvivel att hade all kolonisering varit på Mayflower-nivå hade USA varit ett mycket bättre land för alla, men utan invandring troligen inte alls lika framgångsrikt.

   Radera
 4. Tack Alma ja det var intressant, Ilon Wiklund Som illustrerade Astrid Lindgrens böcker och man kan väl inte tänka sig något mer svenskt ,ändå kom hon ju till Sverige som 14 årig invandrar flicka. Så är det väl med kulturen att det vi gillar tar vi till våra hjärtan och uppskattar och blir då sk "svensk kultur"

  Om man exempelvis läser kyrk historia/gillar kyrkmusik så blir det väldigt solklart att kultur kopplat till ett visst land blir obsolet utan musiken tillhör då männskligheten och gud .

  SvaraRadera
 5. p.s läste något precis i DN.

  http://blogg.dn.se/epstein/2015/11/05/kyrkan-stoppar-eva-nilssons-ideella-verksamhet-for-hemlosa/

  Tänker skicka ett protestbrev till församlingen, är det något kyrkan behöver i dessa tider är verkligen att ta steget från prat till handlingar. klara kyrka har ju fått en del berömm för att man hjälper, men fler skulle verkligen behöva ta steget, tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, skriv under med mitt namn också, det här får inte hända!

   Radera
 6. Bra länk! Kul att Kyrkbullen "vaknat till liv" igen efter sommaren. Riktigt vass satir. Utgivningsfrekvensen borde f.ö. vara en förebild för många självstressande bloggare som tror att man måste publicera sej dagligen eler veckoligen för att ha ett existensberättigande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, fast jag önskar andra som publicerar vilket skräp som helst för att få något sagt vareviga dag höll igen och kyrkbullen var lite mer frekvent.

   Radera