Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

onsdag 25 november 2015

Varning för den otyglade idealisten!

Blev inspirerad till en Tage Danielsson-pastisch av denna skrattretande artikel.

Lås era dörrar! Friden är slut!
  Idealisten har sluppit ut!
Upptrappa kampen mot ickevåldsverkare!
Skaffa poliserna muskelförstärkare!
Tänk om han kommer där, kristen och galen,
och vägrar anfalla folk på centralen!
Tänk om han gör sig oskyldig till dråp,
orånar tiggare, oblåser skåp!
Tänk om han ickevåldför sig på tjejer!
 Kanske till flyktingar "välkommen" säger!
Se hur han ohotar välfärdsstaten,
se hur han osnålar med  julmaten.
Mot en sån där kan man inte va snäll.
 nej snarare ge dem en kraftig smäll.
Humanitet, i princip, är försvarlig,
men denna man är ju samhällsofarlig!
Stoppa den brottsliga galenskapen:
skyldig till Oinnehav av vapen!
Stoppa hans brott mot omänskligheten!
Han är en fara för osäkerheten.

Wanted, dead or alive:
En ofarlig idealist tagen på bar gärning. Bildkälla: Hela pingsten

10 kommentarer:

 1. hehe ja förr i tiden när vi hade värnplikts armee så kunde ju totalvägran leda till rätt många år i finkan om man inte ändrade sig och fogade sig till vad staten bestämmer, folk som blev straffade som att dom vore våldtäktsmän eller bedragare, att inte skjuta ihjäl fiender var farligt och samhälls omstörtande , en lättnad på sätt och vis att vi idag har en insats armee av frivilliga. Tror att nationalistiska politiker har rätt svårt att Demonisera och finna stöd i dag för hat mot andra nationer, speciellt hos unga som är med i intresse grupper som är internationella via nätet . Ser man unga som har konto på Youtube och är aktiva är det inte ovanligt att det ger kommentarer och samtal från alla slags människor på jorden. När jag spelade World of warcraft (WOW) var det inte ovanligt att en svensk tjej träffade en skotte (numera gifta) eller en vän från Holland träffade en trevlig tjej i wales osv. Människor som har vänner från hela världen och kultur utbyte med dom är svåra att övertyga att gå loss på och mörda sina kompisar i nationens namn ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt, även im Daesh och liknande galna mördare utnyttjar nätet har nog nätet mest bettt att vi fått en större och lite snällare värld. Internationalismen sågs ju för hundra år sedan som den bästa garanten mot krig och jag tror att det fortfarande är så, även om också terrorister kan utnyttja globaliseringen. Det fanns ju faktiskt terrorister förr också. Då hade de svart cape, rallarhatt , svart mask för ögonen, mustasch och en rund bomb i handen med en tänd stubin. Åtminstone tecknades de så.

   Radera
 2. exakt, fanns ju pirater och rövar band förr i tiden vars samvetslöshet starkt påminner om Daesh. Talaren Jocke hade just uppe Daesh som ett exempel på något mindre lyckat i en global internet värld, men sammtidigt menade han att det finns en lockelse att tänka det var bättre förr, stänger vi ner internet för att kontrollera terrorister och backar ner i nationella fåror ,hindrar man ju sammtidigt människors möjlighet att samtala med varandra globalt. Viktigt på många sätt med sammarbete oavsett nation, där kan man ta Rymdforskning som ett exempel som inte har tillräckligt med pengar och kunniga människor om projekten är små nationella projekt. läser man på nätet så finner man egelska uttryck som "the Scientific community eller "art communitys" som visar att dessa grupper är bättre betjänta av "brödra och systerskap" hellre än snåla ideer om ras och nation

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att inte tala om oss idealister som nu kan nätverka med varandra. Speciellt på landsbygden betyder det mycket att inte vara "byns enda ..." här på nätet kan man ju hitta till en gemenskap och jag tror trots allt att de flesta människor vill vara snälla Breivik et.al. är i minoritet även på nätet.

   Radera
 3. Absolut =) nätet är verkligen en rikedom i människor som bjuder på sig själva och sin kunskap. Allt från surdegsbagare till killar som gjuter maskindelar hemma i garaget. Breivikare och troll är mer undantag än regel, något sådan rikedom av människor fanns inte när vi bara hade Nationalencyklopedin att leta i.

  SvaraRadera
 4. Jo, det finns både och, men jag är ändå väldigt kluven vad gäller nätet. Förr var destruktiva tokstollar liksom uppblandade med mer vanliga sammanhang, nu kan de bilda stora kluster på nätet där de bekräftar varandra och förstärker sin galna världsbild. Alla runtomkring är som dem, det finns inga avvikande röster.
  Det andra som jag tycker är svårt med nätet är att det är svårt att diskutera på nätet. Det kan väl vara svårt när man sitter vid samma bort också, men det är lättare och mänskligare i sin förutsättningar. På nätet blir allt som hugget i sten och det blir väldigt lätt bara positionsmarkeringar av det. Det är svårt tycker jag.
  Men man får ta det för vad det är och utan nätet hade jag aldrig mött er..

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Samma bord" skulle det ha varit.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. jo människor använder sig ju av nätet av olika orsaker om man menar social media, vissa sparar väll tyvärr dom trevliga, uppriktiga samtalen till sin familj medans internet blir en slags soptunna där man kan vräka av sig alla dåliga känslor eller kan få utlopp för diverse negativa känslor. Men sen är det ju som du säger Klaus vi bor ju långt i mellan och ingen större chans att vi skulle träffats i verkliga livet, om det inte vore för internet.

   Radera
  4. Klaus, du har så rätt, naturligtvis. precis som Lars skriver blir nätet lätt en tipp för skräp man inte vill ta upp IRL och dessutom får Breivik och Daesh bekräftelse, men det betyder mycket för mig att ni finns i mitt liv tex. Så det goda är gott med nätet.

   Radera