Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

måndag 26 oktober 2015

Den förlorades återkomst


Lukas evangelium 15: 4-6: ”Om någon av er har hundra får och tappar bort ett av dem, lämnar han då inte de nittionio i öknen och går och letar efter det borttappade tills han hittar det? Och när han hittar det blir han glad och lägger det över axlarna. Och när han kommer hem samlar han sina vänner och grannar och säger till dem: Gläd er med mig, jag har hittat fåret som jag hade förlorat."

Nu får ni, mina kära följare, agera liknelsens grannar och glädja er med mig för Nemi som varit borta hela sommaren var på fredag morgon här igen, lite tunnare, jättehungrig och kelsjuk. Det var svårt att ta bilder på henne pga det så jag fick anlita en av sönerna som fotograf för att bildbevisa denna händelse. Förra året höll Nemi oss i ovisshet ända till själva nyårsafton, jag är så glad att hon inte upprepade den bravaden i år.

Omöjligt att fota när hon är så kelsjuk.


Välkommen hem, Nemi!

Vackra Nemi, med sin mörka sköldpaddsfärg.

8 kommentarer:

 1. Kom att tänka på några rader från John Newton´s psalm Amazing grace.. i once whas lost now im found. ungefär hur Nemi känner det skulle jag tro när hon nu är lyckligt hemkommen ,hungrig och kelig. När katterna är borta så länge kan man befara det värsta. Kanske uppäten av en räv eller ligger död på en väg. Mamma hade en katt som hette Måns för många år sedan har stack i väg länge han med ,flera månader. Finns en bondgård en bit från mammas hus så vi hade våra misstankar att han jagade råttor där ,kanske fanns det katt tjejer där också som måns spela katt konsert för, så han kom hem när han var trött då och då , gillar Kalix luvan :)

  Lars på Arbetet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, om Nemi kunde sjunga vore det nog den sången hon är som gossig av sig nu, det är hon inte alltid i vanliga fall.

   Ja denna Kalix-luva är perfekt, man har ju högar av reklammössor men denna är verkligen varm och sitter bra på huvudet så öronen värms. Egentligen var det dottern som fick den när hon sjöng på en kommunfest, får höra med henne om hon kan fixa en ny spelning så kan du få den mössan.

   Radera
 2. Svar
  1. Jag får väl bli en sådan där modebloggare som gör smygreklam och lottar ut snygga kläder=)

   Radera
 3. hehe .. gissa mina andra katters namn och vinn en häftig kalixluva ...sådär ungefär =)

  SvaraRadera
 4. Så klart att Nemi (med den vackra kattguldsskimrande pälsen) återvänder hem, för varmare mattefamn kan ju inte finnas! På tal om att återvända hem (och med tanke på Kalixluvan =) hur hamnade du i Kalix, som verkar ha så starka Kirunarötter? Kommer du att återvända hem till Kiruna på äldre dar eller är Kalix hemma för dig nu? Jag tycker mycket om din blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för berömmet, kalixluva kan man dock ha turen att få tag på även om man inte fastnat i själva kommunen även om jag aldrig skulle kalla mig kalixofob eller kirunafob heller för den delen.

   Radera