Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

fredag 2 oktober 2015

Hoppfull musik

Lars skickade denna fina musikvideo som ytterligare ett hoppets tecken.Min serbiska är skral. Genom barndomens TV-program "Språka på serbo-kroatiska" lärde jag mig att säga 101 på språket men där slutar det så Lars översättning är till god hjälp: Receive the body of Christ, and taste from the source of life everlasting.2 kommentarer:

 1. Tack Alma :)

  Sången är en nattvards hymn , Jesu kropp syftar bland annat på nattvardens symbol att äta jesus kropp och dricka hans blod vi har har del i hans död men också del i hans seger och del i guds rike.

  För ev läsare som inte känner till kristen symbolik så kan jag berätta att Jesu kropp även betyder alla som är en del av kyrkan där var och en har gåvor men även svagheter är en del av jesu kropp, men var kroppsdel för sig klarar sig inte så bra på egen hand, som denna film förklarar bra tycker jag :

  https://www.youtube.com/watch?v=egkRSJtNwjU

  Exempelvis att kina öppnade sig för väst och tillät kultur utbyte med kyrkor i väst får vi tacka ett par påvar för som trots allt har en viss pondus och anhängar antal bakom sig och efter påven så tilläts ju andra väst kyrkor i kina, dom olika kyrkorna behöver varandra, som delar i kristi kropp.

  Vem är hjärtat då i kristi kropp ? jag tror det är munkarna och nunnorna ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tror jag du har rätt i, kommunitetslivet i bön och arbete sköter blodomloppet i kroppen. Eftersom de lever i stillhet får Kristi kropp ett bra blodtryck.

   Radera