Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

torsdag 16 april 2015

Depp-app

Ni måste lyssna på min begåvade Åsa här.


14 kommentarer:

 1. Jätte bra som Åsa säger, minns när jag hade försörjningsstöd och var nere i skorna till exempel psalm 10 som är depp är en jättebra tröstare, precis som det talas om förtryckaren i psalmen upplevde jag det att vissa människor tyckte att Sverige borde förändras och att dom som har försöjningsstöd bara är latmaskar och borde tryckas ner i dyn , psalm 10 (exempelvis) sätter ord på känslorna och det är nog så viktigt att känna igen sig , men psalmister har ju också goda ord att säga för den som lider.och bibeln tar ju alltid dom fattigas och utsattas parti.

  Men kan även förstå döttrarna i klippet pepp kan behövas ibland. Amerikanen prophete gene berättade att han förlorade en del kristna bekanta under den ekonomiska krisen dom orkade inte mer, och han sa att kyrkan lärt dom att vara goda och snälla och någon söka jobb kurs på det, men inte att kriga mot onda tider och mörker .Så bygga upp en riddar anda fann jag gångbart ;) obs inte att slå ihjäl människor med svärd eller tro att gamla tyranniska kungar ska hjälpa

  En av sångerna går:- han bröt helvetets makt....halleluja
  han uppstog på 3:e dagen ...halleluja

  Tror inte bara Riddarna nöjde sig med att sjunga utan i den mån dom höll sin riddarkod, bröt dom helvetets makt jesus uppstog på 3:e dagen, riddarna var nog segt virke och hade som katten 9 liv, sin riktiga borg hade dom hos gud .

  För dom som kämpar att hålla sig flytande finns det mycket att lära hos dessa gamla. och där någonstans föddes Per-Albin torpet i strävan att bryta "helvetets makt" :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det handlar om att leva i motstånd mot denna tidsålders väsende och då talar jag INTE om att mobba hbtq-personer utan verkligt motstånd. Vägra låta sig värderas av kapitalismens principer, vägra se sin trygghet i pengar och gå den andra milen med den som tvingar mig till det.

   Radera
  2. jo det elände pengar /jobb/ eländiga bank chefer ställer till med i denna världen speciellt för kristna som inte har sitt på det torra vore synder att resonera om och hur kyrkan vill visa på en "guds rikes väg" i stället.
   Men många högt uppsatta inom kyrkan gör karriär och pengar precis som människor i världen därför är underlivs frågor så mycket mer intressanta tror jag ;) svält och brist på pengar dödar även här i sverige , men om någon är homo, mördar knappast sin nästa , man måste ju också ha lite proportioner i det man menar är "synd" om någon stjäler ett äpple är massmördare är ju 2 olika synder . nu tror ju jag att män och kvinnor hör ihop men att tjata om homo dag in och ut som vissa i kristen press är ju bara så gäsp gäsp tycker jag :) om nu dessa som tycker så mycket är så renläriga borde dom utesluta giriga ur kyrkan (1 Corinthians 5:11 )
   fast då ryker väl pastorer och präster först och vips blev det en icke fråga ;)

   Radera
  3. Här en hoppingivande artikel angående giriga präster och kyrkoherdar. http://www.dagen.se/debatt/kyrkoherde-jag-avst%C3%A5r-l%C3%B6n-f%C3%B6r-att-frig%C3%B6ra-resurser-1.349404

   Ofta talas det om girigheten men i verkligheten ges få exempel på kristet liv på det området. Sedan tror jag att de som bråkar nu är sexfixerade. Har ett exempel när jag skrev för en kristen tankesmedja och tog upp det moderna slaveriet där slavarna till och med betalar sin resa till rika länder själva. Nej, det skulle jag inte skriva om, skriv om prostitution/trafficking i stället tyckte gubbsen (vilket jag redan hade gjort). Nej, de slipper mina tjänster framöver.

   Radera
  4. Bra länk Alma, jag sa det redan för några år sedan att blir klyftorna större i Sverige mellan rika och fattiga har jag svårt att se att dom etablerade kyrkorna har något att komma med för en växande massa som tillhör prekariatet, åtminstone jag hade tyckt det vore nonsen att höra på en präst/pastor som tjänar typ 35000 kr att jesus älskar dom fattiga, men omvändelse och ny start av kyrkor har hänt förr a la Micael greenholm. som doftar mer jesus än mammon ;)

   Tycker inte det är fel det du ville skriva om, min styvpappa arbetade som tull tjänsteman innan han gick i pension och han berättade då och då om prostituerade som han talat med som var på resa hit till Sverige, hit beställda av lite mer välbärgade kostade 20000-30000 kr,beställda av gubbar som var på konferans och liknade och skulle ha sängkompis.

   Förstår av priset att det knappast är arbetar grabbar som blir utsatta för sådana frestelser , men precis som bibeln säger att gott om pengar lockar till fördärv (1 Tim 6:9-10)

   Radera
 2. Man behöver kanske en peppdepp-app. Det var väldigt befriande med serien om predikaren som Alma gjorde. Som att slänga sig i en isvak efter fromhetens bastu. Men då börjar man ju frysa efter en stund och då är det skönt med värme igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att duu du såg det så för precis så tänkte jag föst Predikarens ice bucket och sedan Markus som är det varmaste evangeliet: de är i öknen mer än i andra evangelier och Petrus hetlevrade temperament breder ut sig. Varma vandringar i Galliléen återkommer ända fram till uppståndelsen. Samtidigt som likheten med tidens betydelse finns i både Predikaren och evangeliet.

   Radera
 3. Känner du denna Åsa, Alma?

  Är det så er dialekt låter? Den lät bara lite norrländsk om man jämför med exv pite-mål och andra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi är vänner sedan tonåren, bästisar. Vi gjorde närradio tillsammans fordomdags. Jag har förmånen att få höra dessa live och kan diskutera med henne i "direktsändning" via mobil på tidiga ridturer och hundpromenader.

   Jo vi låter nog lite så vi från nybyggardistrikten allra längst i norr. Men Åsa har ju bott i södern länge så hon är nog lite mer avslipad än jag.

   Längst i norr låter vi inte alls som Kalix/Pitebor. Själva tycker vi att vi pratar så tydlig och riktig svenska som ingen annan men på universitete var det en stockholmare som tyckte jag lät som Lars Törnman!!! Fasa, han kommer ju från Soppero! Inte låter jag så-det vägrar jag gå med på.

   Så här pratar jag: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/82034?programid=3381

   Radera
  2. Väldigt roligt att höra dig tala! Nu kommer jag liksom att höra din röst när jag läser texter som du skrivit.

   Radera
  3. Så roligt att du tycker det! Det var bland annat genom detta program som jag och Lars blev nätvänner-"dödgrävare söker nätkompis"

   Radera
 4. Mycket bra. Lyssnade i morse. Men! På tal om inget. Kolla vad Elin Sandqvist delade på fejset.https://www.youtube.com/watch?v=UYQ06Y-aSq4

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket härligt gäng! Text som passar Barockbloggen.

   Radera
  2. Ja, jag tänkte direkt på dig (:

   Radera