Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

torsdag 9 april 2015

Apropå hälsofascismen

Mycket bra program i OBS om kropp och hälsa som religion http://sverigesradio.se/sida/tabla.aspx?programid=132

8 kommentarer:

 1. Intressant, ser att det i texten finns citat till olika personer och företag som vill straffa överviktiga, misstänker att det har med nutids religionen att göra att människor betraktas som arbetskraft/skattebetalare i första rummet och "sumpar" man för sig själv att vara max trimmad och produktiv ska människor straffas uppenbart, horribel människosyn tycker jag.

  Samtidigt får jag ett stort leende åt en av grann programen som handlar om worl of warcraft , 10 miljoner människor är fasta prenemuranter och spelar spel som handlar om fantasy/medeltid där det går bra att på sin häst rida genom skogar kämpa mot drakar och där man kan finna paradis miljöer med underbar musik och , killen som pratar i programet menar att det är ett "finger" åt arbetslinjen osv, ja om många människor hellre väljer en sådan värld borde ju beslutsfattare , ledarskribenter mfl tänka till lite, vad människors längtar efter, är det att vara en kugge i ett arbetsmaskineri , i en grå trist värld där livet saknar mening och mål ?

  SvaraRadera
 2. Vilken klok och härlig tolkning av de bredvidställda programmet! Det inger hopp.

  SvaraRadera
 3. De första kristna var nog lite sådana utan att tänka på det gav de fingret åt hela romarriket och de existerande religionerna. De levde i egendomsgemenskap och inbördes glädje där etnicitet, social status och kön inte spelade någon roll. Måste nog skriva en hel bloggpost om din , som vanligt utmärkta, kommentar.

  SvaraRadera
 4. Tack Alma, ja på sätt och vis påminner dom första kristna om wow comuniteten, alla möjliga sorts människor som möts på nätet och spelar mot ett mål ihop, spelade förr med en dam ifrån malmö som var någon slags "manegment cirector" och jobbade direkt under vd:n på ett företag som gillade miljön i wow och fann den väldigt avkopplande,vi brukade ju prata med varandra med headsets medans vi spela . sen hittar man kids och alla möjliga slags folk, för den som kan latin och känner till riddare och liknande känns miljön bekant :) hitta en video som visar lite landskap och städer/platser i wow

  https://www.youtube.com/watch?v=FHWkt-wzpdc

  Ja det visar ju att alla slags människor kan mötas även i verkligheten tror jag om målen och miljön är tillräcklig intressanta, om människor känner delaktighet, inspiration osv :)

  SvaraRadera
 5. p.s sen vet man ju aldrig hur framtiden ser ut , men som hälsofacismen antyder kanske en alltmer drakonisk ordning här i världen, de som ska ha jobb ska vara smala,starka produktiva om man vill ha ett jobb, är det sen jobb som innebär att människor får jobba med korttidsanställningar med alltmer bristfälliga skydd och skit behandling från arbetsgivarens sida, så når det väl en gräns till slut när människor tar saken i egna händer och exempelvis comunitets liv är betydligt trevligare, ifall dom stora (ekonomiska)herrarna utvecklas till tyranner :) klostrena exempelvis har ju visat i 2000 år att man kan vara självförsörjande och jobba hängivet mot något mål och sådana comuniteter finns ju i olika tappningar politiska,religösa osv, man skulle kunna tänka sig i framtiden comunniteter som ägnar sig åt forskning eller musik exempelvis .

  https://www.youtube.com/watch?v=wTS1DQ8Gmfw


  SvaraRadera
 6. Jättefint klipp! Läser just boken Om sann gemenskap av Patrik Hagman som kom i min postlåda i går. Ett tips, den är mycket bra! Kommer mycket om den här på bloggen framöver.

  SvaraRadera
 7. ska bli intressant att höra om :)

  SvaraRadera