Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

måndag 20 april 2015

Herdepsalmer för får av alla färger

Söndagen inleder ju kyrkoveckan och söndagens tema sätter temat för hela veckan. Veckans tema blir alltså den gode herden. Få Bibeltexter är väl så älskade som psalm 23 Herren är min herde. I mina hemtrakter var det inte alla som hade tavlor på väggarna men broderade bonader med bibelspråk fanns det och åtminstone en av dem var alltid ett citat ur denna älskade psaltarpsalm.


Lite märkligt är det att vi alla så gärna identifierar oss med får just i detta fall, detta djur som fått ge sitt namn till ointelligenta människor och som använts för att bota sömnlöshet med hjälp av sin förmenta tråkighet. Den doft av gröna ängar och frihteskänslan parad med tryggheten i den gode herdens närhet har tydligen slagit an hos många trots detta. Otaliga är inte bara bonaderna utan också lite söndagskolkitschiga bilder och inte minst musik. Alla svenska barn kan ju sjunga "Bä bä vita lamm"

Här en ovanlig fårlåt, «Helgdagsrock åt far» ur 777. En Jesus-låt som jag, Hanna och Fredrik tyckte mycket om att busdansa till i vardagsrummet på Gruvfogde 14. Jag älskar dess roliga grötrim på "Bä bä vita lamm"-temat "Helgdagsrock, glädjechock, jag får vara får i Herrens flock. Helgdagsrock, glädjechock, jag som förut var en syndabock. etc." Ja lyssna själv;

2 kommentarer:

 1. Du har ju Shaun the sheep som vunnit pris för bästa barnprogrammet :)

  Kollade den här videon:

  https://www.youtube.com/watch?v=kWsNdYLlamw

  och får verkar vara rätt "snälla" blygsamma djur. lammet är ju verkligen super gulligt, kan förstå att en bra fåraherde måste vara rätt ömsint och försiktig.Bra ortodox bild du hade framme igår med jesus som bär ett får/lamm över axlarna.

  SvaraRadera
 2. Vår famlij är galen i fåret Shaun och lille Timmy likaså. De som gör dessa animationsfilmer räknar vi som tidens stora kreatörer.

  Ja små lamm är bräcklig, handle with care. Jesus är rätt för detta uppdrag.

  SvaraRadera