Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

fredag 3 december 2021

Fred 1 december
Otaliga är dina verk, o Herre! Med vishet har du gjort dem alla, jorden är full av vad du skapat.

Ps 104:24 

Costa Rica är ett litet undantagstillstånd i världen. Där bedrivs ett ekologiskt medvetet naturskydd och en av världens blå zoner ligger också där . Dessutom avskaffade landet sin militär just den 1 december 1948. Ska man nödvändigt resa på långresa för att se på Herrens otaliga verk i regnskogen är ett hållbart alternativ Costa Rica om du stannar längre tid än en vecka.

Dagens morgonandakt handlar om ofredens Nordirland där en kristen gemenskap byggdes av protestanter och katoliker. Werner Jeanrond, katolik, var med och fann där sin Betty, protestant, som lärde honom hur kärleken bygger fred på jorden såsom i himmelen.

Dagens namn är Oskar, ett namn frå den keltiska kultur som gett oss både St. Patricks bröstvärn och inbördeskrig på Nordirland. Namnet betyder troligen hjortvän, på engelska heter djuret deer och det är etymologiskt exakt det ord vi använder numera för alla djur. Jag tänker att djurvänlighet är en stor del av den fred som profetiorna talar om.  

Costa Rica är ett exempel att se på när det gäller att fred och djurvänlighet hör ihop. Vi hör ihop. Jorden är full av vad Herren skapat. Vi är också del av den skapelsen.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar