Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

onsdag 2 mars 2016

Vilodag för hästarna

Idag fick hästarna vila när familjen tog en ledig dag i backarna i Pullinki, Svanstein mitt i Tornedalen vilket märks på språket (svenska ingen självklarhet men finska är det), mobilen "Välkommen till Finland önskar Telia Sonera" och att plastkorten inte funkar för de är uppkopplade mot Finland. Lite turistkänsla blev det för Lena, Malla och Isak som följde med hade aldrig varit där förr. Och det var  första gången de tog Route 99 så långt in i Meän maa.


I Svanstein var det först lite mulet men sedan sken solen ikapp med våra breda leenden.
Elis och Hr. Bråddjup susar nerför pisten.
Ungefär så här mycket sågs Aron...
...och Isak.

Malla på toppen.
Malla och Isak hade aldrig åkt slalom förut men det gick fort att lära sig för dem och snart åkte Malla med mig i riktigt branta partier och vi hade så roligt.
Fikat fixade Lena och Hr.Bråddjup medan vi andra roade oss. Så mysigt att bara få busa, vanligtvis är jag ensam vuxen på liknande äventyr och då blir det mindre tid till åkning och mer pyssel med provianten.

Nu lite reklampaus. 

Här står Hr. Bråddjup och pratar med sin kusin Henrik som designat och sytt sin snygga jacka. Han har en liten ateljé i receptionen och jobbar också som pistvakt. Han bor på området, ibland till och med i värmestugan på toppen av Pullinki. Häftig utsikt och ett drömliv för en ski-bum och mycket inspiration till snygga skidkreationer som han syr upp efter mått och kundens önskemål.

2 kommentarer:

 1. Tänk då att det finns folk här sydpå som betalar 10 tusentals kronor för att åka på skid semester till sälen eller österrike ,verkar inte som att ni har sådan "brist" uppe hos er , herr bråddjup åker ju som pistens kung =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, snöbrist lider vi inte av=) Jo, det blev några bra bilder på Hr. Bråddjup och Elis, samt Malla förstås-vi var ju tillsammans hela dagen. Men Isak och Aron for som små raketer inte en enda mer bild finns på dem.

   Gillar man skidåkning på längden och tvären bor vi bra till. Här finns plats, att inte skåningarna förstår det.

   Radera