Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

tisdag 1 mars 2016

Dagens ridning

Härligt med sportlov då hinner jag skriva riddagbok. Idag var Smilla trött när vi var ute på morgonturen. Vädret var också mulet och varmare än igår så vi kände oss nog alla lite energilösa efter gårdagens gemensamma glada energiexplosion. 
När vi kom ut i skogen där Smilla kan gå lös hamnade hon genast på efterkälken. Det är jobbigt med djupsnö som blir tyngre av varmare väder. Men djupsnöridningen gör underverk för hennes rumpa, försöker jag säga, "du ser ut som J-Lo" men hon är inte lika övertygad som jag om att det är viktigt att ha en stark och snygg bakdel. "Du märker att du orkar mer i längden," säger jag. "Okej då. Lite kul är det att rejsa i djupsnön." svarar hon då-om hon får en morot för besväret. Nu när det är varmare (-5 grader) kunde kameran dokumentera hennes vändning men den var förstås inte alls så spektakulär som vanligtvis eftersom hon var så trött idag.Men så här ser det ut i långsam variant:


Till lunch tog vi ut Smilla och Gyllir på promenad runt byn. Så mysigt och avkopplande. Smilla tyckte det var betydligt lättare att gå på plogade vägar. Vi jobbade med böjd på rakt spår och övergångar skritt-halt-skritt-trav. Det gick hur bra som helst hon är så lyhörd för minsta hjälp. Gyllir ångar på med Hr. Bråddjup.  Det är bara svårt att i mulet väder få skarpa bilder när man rider och fotar. Det är egentligen Hr. Bråddjup som kan det där med att rida islandshäst bäst i familjen. Han har varit på kurser och gillar det. Jag har inte riktigt fått till det. Stackars Gyllir rider jag som de andra två och det går rätt bra det med. 
Så här glad blir jag av min duktiga häst. Jag ser galet lycklig ut på alla bilder med Smilla, det ser fejk ut. Jag sa åt maken att säga till mig att se mer seriös ut nästa gång han fotar.
 När vi kom hem fick alla tre äta direkt från höbalen en stund. Det är så mysigt att ha dem precis utanför köksfönstret men en welshponny och en islänning kan inte äta fritt från höbalar hela tiden så det blir bara någon timme om dagen för deras del.
Det syns vilka av hästarna som gillar sin matte och vem som mest bara gillar mat.




2 kommentarer:

  1. Smilla ser ut som..VILL INTE på översta bilden, antagligen trött =). Det är väl ok att du är galet glad tycker jag =). bra att kameran fungerar lite bättre när det är mindre minus grader, ja när jag höll på mycket med mitt teleskop hade jag funderingar på att köpa en från tiden hedenhös som var helt manuel eller bygga en, tröttnade på att det inte fungerade ute långa nätter i kyla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, man måste bara bli glad av en så fin häst! Dte är en nåd att få ha henne hos oss. Jag antar att de gör dagens teleskop bara för Atacamaöknen, men hur gör de på Esrange, ett riktigt kallhål? Får fråga maken som jobbat i Rymdbranschen i många år.

      Radera