Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

onsdag 7 december 2016

En egen säng

Hemlösa barn får kanske inte omedelbart ett alldeles eget rum, men ett rum att dela med andra och en egen säng är ett långt steg bort från gatornas otrygghet och ett steg närmare Himmelriket mitt ibland oss.

"Han (Jesus) kallade till sig ett barn och ställde det framför dem och sade: ”Sannerligen, om ni inte omvänder er och blir som barnen kommer ni aldrig in i himmelriket. De som gör sig själva små som det här barnet är störst i himmelriket. Och den som i mitt namn tar emot ett sådant barn tar emot mig."

6 kommentarer:

 1. Härligt, verkligen en omvänd ordning, i media syns mest dom rika och framgångsrika .fattiga eller arbetar barn tror jag är dom mest ointressanta att skriva om, men uppenbart väldigt nära gud.

  https://www.youtube.com/watch?v=P9nUOCJ8rcU

  SvaraRadera
 2. Jo, och media kräver ju en dator, läskunnighet och en omvärldskunskap som inte dessa har. De är dessutom dåliga konsumenter och jag tycker allt vägs med penningpåse nuförtiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt Alma , liberalerna och globalism skulle jag nog kunna förstå om man argumenterat att globalism är bra för vetenskapen, Ja NASAS större projekt är omöjliga om man inte har hela världen med sig, och är bra att bygga band mellan folken, men oftast så är argumentet "marknaden" och det är bra för lönsamheten, som ungefär betyder att företagare ska kunna flytta sina företag från Sverige och ta kinesisk arbetskraft och betala 1/5 lön och göra storvinst som ju är det absolut sämsta argument för globalism, men som du säger allt vägs med penningpåse

   Radera
  2. Så är det verkligen. FN och Rymdforskning är gemensamma projekt. Men de som styr är börserna. Märker att det alltid frågas efter hur "börserna reagerar" på ditt och datt. Där får vi svaret på om något var bra eller dåligt, ont eller gott bestäms av aktiekurserna.

   Som Olle Carlsson sa i dagens radiogudstjänst: vi ska konsumera oavsett hur länge barnen i Bangladesh får jobba för att vi ska få leva i lyx. Kinesiska arbetare låses in på fabriker och har ledigt två dagar om året medan börsmäklare tjänar storkovan på att producera absolut ingenting.

   Radera
  3. Jo så är det ju och ett lands framgång mäts i BNP, pengar, precis som det är allts mått. Fick en aha upplevelse för ett tag sedan, en normal männsklig reaktion om man råkat köpa på sig för mycket av något eller låt oss säga man har ett plommon träd i trädgården som ett år har MÄNGDER med plommon är det normalt att dela med sig och ge bort överflödet till släkt,vänner,folket i byn. men kolla hur kapitalism fungerar överflödet stannar hos den som redan har överflöd och det är sannerligen inget normalt männskligt beteende.

   Radera
  4. Pengar är ett otyg för du kan lägga dem på hög och ännu bättre är det med digitala pengar som inte tar någon plats. In natura kan du inte lagra saker hur mycket som helst, precis som med plommonen förvars det om det sparas. Bibelns manna är en bra bild för hur allt vårt nödtorft ska vara. Att lägga på hög för egen räkning gör oss förr eller senare till drakar vakandes över en ständigt ökande skatt som inte ger någon glädje till någon alls. Inte draken heller.

   Radera