Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

torsdag 8 december 2016

Kärt besök21 minusgrader och solsken. Det är kul för Elva och Ziggy.

En fördel med att vara sjuk är att flickorna kom hem för att hjälpa till med gården och med dem kom lille Ziggy:
Kapten är tycker Ziggy är jobbig. Han håller sig helst på behörigt avstånd.

Spännande med hästar i en fyramånaders valps liv.
Ziggys favoritleksak är draken han fått av Elsa och Sixten.  
Ziggy och Elva leker så bra med varandra.    

4 kommentarer:

 1. Kolla blicken på valpen! Finns det något gulligare? Låten hundvalparna komma till mig, tror jag J skulle ha sagt.
  KS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och de får sannerligen gärna komma till mig=)

   Radera
  2. Och du verkar sannerligen också vara någon som skulle ha öppnat dörren för Dangoule - berördes mycket av inlägget om henne. Filmen Lilja 4ever borde ses av alla, inte minst av alla män som i vardagen objektifierar kvinnor med bedömande blickar och kommentarer. De som gör det är en del av problemet med synen på kvinnor som varor och konsekvenserna av det.

   När jag läste din text om Dangoule och det du skriver om att Fredsfursten kommer när krubban är full och så bilderna på dina harmoniska hästar och hundar, så kom en dikt upp ur minnet. Den är skriven av Anna Rydstedt och heter "Hästen". Det skulle kunna vara din röst i dikten tycker jag som skulle säga "Aldrig blir du såld..."

   Tack för att du tog upp problemet med människohandeln.

   Mia

   Radera
  3. Tack för de vänliga orden. Ja, man kan inte nog tjata om slaveriet som fått nya ansikten, både det "traditionella" gratis arbete som tvingas av fattiga människor som ofta luras att betala sin resa själva och så hamnar i skuldslaveri och trafficking med barn och kvinnor från fattigare delar av världen. Avskyvärt!

   Jo, Dangoule och hennes olyckssyskon hade fått plats hos mig och säkert hos dig! Hoppas nya lagförslaget går igenom också om att det ska bli olagligt att utnyttja prostituerade även utomlands. Människor som blir förmögna av växelkursen ska inte kunna åka utomlands och misshandla fattiga människor, ofta små barn, och komma undan med det pga det landets lagar.

   Fin dikt och så hedrande att du tycker den passar mig. Djur är inte till salu hos mig, nej!

   Radera