Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

söndag 20 december 2015

Fjärde advent

Smilla och Gyllir vilar ut efter turen.

En mulen söndag i advent kan bli alldeles underbar om man har tre glada hästar som blir ännu gladare av den decimeter nysnö som fallit under natten. Mina hästar är dessutom oskodda så den tilltagande värmen gör inte att det bildas höga styltor under hovarna.  Först ut på dagen var Smilla och Gyllir. En snabb tur, Gyllir visade sin raskaste och finaste tölt för Johannes och Smilla kunde jobba med övergångar mellan trav och galopp, trav halt. Hon är stensäker på halterna och trav–halt är en bra övning för att få henne till större samling och påskjut.

Sedan fick Chateau komma ut på en alldeles egen styrketräningstur. Fjärde advent plockades fin-schabraket fram, rödrutigt med fårskinn mot hästen. Ser juligt ut tycker jag. Vi jobbade med piaffen, galoppanslag, skrittpiruetter och så klättrade vi uppför och nerför på ett ställe där det är en liten dal så det blir att gå ner och sedan direkt vända uppåt och så vände vi tillbaka. Galopp uppför, trav nerför eller skritt både upp och ner. Sådant tycker vi är kul.
När vi kom tillbaka ville Aviel gosas med gamla gumman och det gillar förstås min barnkära ponny. Aviel har en ny overall sydd av min bror. Jag beställde genast tre reflextäcken åt hästarna i samma rosa tyg och av stuvbitarna hoppas jag det blir två hundvästar.

2 kommentarer:

  1. Kommer bli fint tror jag med hästar och hundar i rosa reflexväst, och varmt o gott =)fick mig ett gott skratt för något år sedan en kille som promenerade med en Chihuahua och hunden hade på sig kamouflage väst med tryck på sidan "The boss".. liten hund med stor attityd tydligen =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja och det är nog ägarens erfarenhet att det inte bara är ett ord på en väst, chihuahor tar en sådan titel på djupaste allvar.

      Radera