Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

tisdag 15 december 2015

Gottfrid

Guds frid! Så inleder vi våra brev, Signe och jag. Guds frid, så avslutar Ceri sina brev till mig. Guds frid så säger laestadianer och andra "läsare" när de möts. Shalom, salama, salaam-ja alla hälsar med denna storslagna kombinerade hälsning och önskan.

Så finns det också en del lyckliga barn som får heta Guds frid på olika språk. Det tyska namnet Gottfrid kan också svenska små gossar få heta. en av de lyckliga var min morfar Sune Gottfrid. Vilken glädje att få ett sådant namn. Vilken tröst för föräldrar som med bävan tar emot en ny liten människa till världen att ett sådant namn finns.  För det är ju vad allt och alla strävar mot: Guds frid/fred i hela skapelsen. Då när allt är helt och försonat och fredens furste regerar med frid som enda vapen. Ett perfekt namn i en advenstkalender med andra ord: Gottfrid.



For unto us a Child is born,
unto us a Son is given,
and the government
shall be upon His shoulder;
and his name shall be called Wonderful,
Counsellor, the Mighty God,
the Everlasting Father, the Prince of Peace.
(Jes 9:6)

2 kommentarer:

  1. Vacker musik =) min morfar fick namnet Lennart Emanuel Nilsson
    Kyrk-gående fastrar stog på sig att gossen skulle heta Emanuel (Gud är med oss) inte var han direkt någon messias , mer en Tom bombardill som odlade och gav mat och arbete åt dåtida fattiga smålänningar och även tyska krigsbarn. Men när magen är full och det finns en varm säng så är namnet Emanuel rätt passande ändå. För den som läser sin bibel får vi reda på att jorden ska inte vackla till evig tid inte heller ska den fattige bli till hån och löje för evigt ,om en bestående regering och en prins som vet vad rätt är som varar för evigt talar ju Jesaja bra,där rättfärdiga männskliga bombardills bara är en försmak av vad som ska komma.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tur dina fastrar stod på sig. Det betyder något att ha ett genomtänkt namn!

      Radera