Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

måndag 1 februari 2016

Snöfestival-vykort från en resa jorden runt

Juryns vinnare skon i stormen vann inte Arons pris.


Isbjörnarna skulpterade av teknister från Hjalmar Lundbohmsskolan vann publikens pris. De var verkligen välgjorda med ett angeläget budskap.
En helg på snöfestival är som att resa jorden runt på mindre än 80 timmar. Från tystnaden i skogen till stan med alla gamla och nya bekanta, alla språk, både de jag förstår och de jag inte alls kan, grannar som börjar med efterfesten vid ett på natten och snöröjning fem på söndagmorgonen. Fullsatta festliga gudstjänster som tolkas till olika språk och människor från jordens alla kontinenter utom Australien och Antarktis (just denna söndag). Lyx att vara hemma på två ställen i en värld av så många hemlösa.

UMU-team på besök. Ungdomar från Finland, Colombia, Afghanistan, Kamerun och Skåne var en vecka i staden längst upp i norr och hade sin bas hos oss i Frälsislokalen (där huserar folk från SvK, Equmeniakyrkan och RKK) Därfirån distribuerades gratis varmkorv och evangelium.
Snöskulpturer av lag från Eritrea, Frankrike, Tyskland, England m.fl.

Lekland av is och snö.
Besökare från yttre rymden fanns också på plats när Rymdgymnasiet och IRF gjorde reklam för rymdutbildningar på gymnasie- och universitetsnivå. Fega modern lät dock inte Aron gå för nära. Galningen från Trollhättan har satt sin spår.
På väg hem syns att Aron rör sig något snabbare än Hr. Bråddjup och vännen Ann-Helén som rör sig mera värdigt

8 kommentarer:

 1. Snöskulpterarlag från Eritrea? Lokalt boende då, eller? Tycker de borde ha dåliga förberedelsemöjligheter hemma annars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, förstås lokalt boende, precis som Somalias landslag i bandy egentligen är nyblivna dalmasar=)

   Radera
 2. Tjusig konst , jag fundera jag med hur laget från Eritrea tränar, på iskuber från frysen, frysrum ?

  Esrange space center ligger ju inte långt bort från Kiruna och Jukkasjärvi man kan misstänka att Dart vader med kompisar landade där :P

  Minns jag inte fel så ligger det berömda is hotelet i Jukkasjärvi.Helt plötsligt fick uttrycket "ligga på is" ny innebörd ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är pga Esrange och IRF Kiruna har dessa rymdutbildningar. Nej, som jag svarade till Rebella är eritreanerna egentligen nyblivna kirunabor.

   Radera
  2. Visst, ishotellet ligger i min barndoms hemby.

   Radera
 3. Så fint. Vi har snöskulpturer här i Uppsala stadspark ibland. Minns en februarikväll för några år sedan då händerna blev blåa, ty jag ville fotografera allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lite kallt att fota kamerabatteriet ger också upp snabbt, ja, långt innan händerna.

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera