Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

lördag 21 mars 2020

21 mars internationella dagen mot rasism och för Downs syndrom. Rocka socka!

Vårdagjämning och Noruz
Idag finns mycket att fira. Det är svårt att hitta mer behjärtansvärda ändamål att lyfta fram än internationella dagen mot rasism och att rocka sockorna passar därför utmärkt idag. Dessutom firas Noruz över hela världen och vårdagjämning är väl något att glädjas åt. Mitt i fastan får vi fira och kämpa för allas rätt att finnas.

Världens reaktion på att miljontals gamla och sjuka kan få en kvalfull kvävningsdöd ger mig hopp om att vi kanske kan sluta utrota människor med 47 kromosomer. Förintelsen av Downs-människor går skrämmande snabbt, så jag ser inte att vi har någon tid att förlora. Jag vet också att utrotningen av en variant aldrig blir slutpunkten för folkmord. Först den varianten sedan någon annan variation tills de enda som återstår är ...ja, vilken variant kommer att räknas som den enda livsvärdiga i framtiden? 

Låt oss aldrig komma till den punkten där bara en variant återstår!
Rocka socka  #rockasockor #rockthesocks
Superstjärnan Wiyaala från Ghana är en god representant för oss som vill bevara all biologisk mångfald, också den inom mänskligheten. Lite ovanlig fastesång kanske , men tydlig i sitt budskap om att alla får finnas. Rock it!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar