Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

tisdag 20 december 2022

Jenny Agutter 20 december 1952

 Jag är inte mycket till TV-tittare men en serie jag aldrig missar ett enda avsnitt av genom det smarta SVT-play är Barnmorskan i East End/ Call the Midwife. Det är den perfekta berättelsen som liksom Rydbergs tomte får mig att tänka på de stora frågorna i en trygg miljö av goda människor i ett kollektiv där ingen är ensam huvudrollsinnehavare. Jag känner hur evangelium genomströmmar denna serie och de goda skådespelare som bär den angelägna berättelsen. En av dessa är Jenny Agutter som verkligen ÄR  syster Julienne, den högsta ansvariga systern i Nonnatus house.


Agutter är den typiska välutbildade brittiska skådespelare som gör minsta biroll intressant och trovärdig. Hon och de övriga i teamet kring Barnmorskan i East End gör Poplar i East End till ett litet mikrokosmos där hela världen förklaras utifrån liv och död i en fast övertygelse om att kallelsen finns och den gör livet meningsfullt fram till slutet. Kallelsen för dessa nunnor och barnmorskor är att göra livet levbart i en svår miljö där fattigdom och sjukdom hotar livet från dess sköra början till dess slut. Och mitt i allt beds tidebönerna. 

Jenny Agutter växte upp i ett troende katolskt hem  men i TV-serien är hon trovärdigt troende anglikan och trofast i sitt kall. Privat är hon djupt engagerad i olika välgörenhetsorganisationer och hon är mycket aktiv i kampen mot cystisk fibros. Hon har två syskon i himlen pga denna sjukdom och hon vet att hon själv bär på anlaget. Hon är gift (med en svensk man) och har ett barn. Och i sin roll som syster Julienne ger hon mig livsmod även de tyngsta av dagar.

https://www.dailymotion.com/video/x86pd0a. https://dai.ly/x86pd0ahttps://dai.ly/x86pd0ahttps://dai.ly/x86pd0Ett julavsnittahttps://dai.ly/x86pd0a


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar